Waldorfski dječji vrtić Neven osnovan je u studenom 2008. i Ustanova je, što znači da ima odobren program od Ministarstva znanosti odgoja i obrazovanja RH,, a rad vrtića također je odobren od mentora sa studija waldorfske pedagogije iz Beča.

Osnivačica vrtića Diana Mehremić Prišuta je VŠS odgajateljica od 1982. godine, a waldorfska odgajateljica  je od 1996. godine.

Mentorica gđa. Brigitte Goldman sa studija u Zagrebu  (za waldorfske odgajateljice)  nastavila je pratiti rad waldorfskog vrtića Neven od njegovog osnutka sve do danas.

Waldorfski dječji vrtić Neven jedan  je od osnivača Saveza waldorfskih institucija i inicijativa Hrvatske, skraćenog naziva SWI.

Naš tim

Diana Mehremić Prišuta, osnivač, ravnatelj i ujedno odgajateljica vrtića

Diana Mehremić Prišuta završila je mnoge dodatne waldorfske seminare vezane u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Austriji, Češkoj i Njemačkoj. Surađuje s waldorfskim vrtićima u Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Predavač je na mnogim predavanjima vezanim za odgoj i obrazovanje na neformalnom studiju “Za bolje sutra” u Zagrebu te na raznim tribinama za javnost u Samoboru i Zagrebu. Završila je niz seminara zdrave prehrane u Makronovi Zagreb i više od dvije godine radila je kao makrobiotička slastičarka u restoranu Makronova.

Započela je s radom odgajateljice u DV Budućnost u Zagrebu 1982. godine, nakon čega je radila u restoranu Makronova od 1995. U međuvremenu je završila studij za waldorfske odgajateljice i od 1997. radi kao waldorfska odgajateljica u Waldorfskom vrtiću Trnoružica u Zagrebu, zatim u DV Vitica u Zagrebu, u kojem su se primjenjivali elementi waldorfske pedagogije, onda u Waldorfskom vrtiću Suncokret u Samoboru, gdje je radila kao voditeljica vrtića do njegovog zatvaranja 2008.g. Nakon toga je osnovala Waldorfski dječji vrtić Neven u Samoboru.

Radila je u Pedagoškom učilištu Janusz Korczak kao mentor suradnik.

Diana Mehremić Prišuta je diplomirala na studiju chirophonetice u kolovozu 2019.g. Tako je stekla zvanje terapeut, koji može samostalno raditi terapiju masaže chirophonetice s djecom i odraslima, a također je i Mentor za rani i predškolski odgoj od 2022.godine.

Ana Marija Rakuljić, pedagoška euritmistica i waldorfska odgajateljica

Ana Marija Rakuljić u WDV Neven radi kao  pedagoška euritmistica i waldorfska odgajateljica, a  u vrtiću radi od njegovog osnutka.

Također je završila mnoga dodatna stručna usavršavanja za primjenu  waldorfske pedagogije s djecom pri neformalnom studiju za obrazovanje waldorfskih odgajatelja u Zagrebu.

Živjela je u Njemačkoj i tečno govori njemački jezik.

Franka Štengl, magistar ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Franka Štengl završila je sveučilišni diplomski studij na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Također je pohađala edukacije na temu tradicije i dječjeg folklornog stvaralaštva te završila školu dječjeg folklora.

Posjeduje certifikat British Councila B2 razine.

U vrtiću radi od rujna 2020. godine kao odgojiteljica.